טיפולי פנים

 

אנטי-איג'ינג /הצערת עור הפנים

 

ככל שאנו מתבגרים העור שלנו משתנה, החשיפה לשמש ,אורח חיים הלחוץ, התזונה, שינויים הורמונאליים עלולים לגרום להזדקנות מוקדמת של העור.המונח אנטי אייג'ינג בהקשר האסתטי זה כל הניתן לעשות על מנת למנוע הזדקנות מוקדמת של העור ושמירה על מראה הנעורים שלו.

אדם שמבקש לשמור על מראה צעיר לא חייב לעבור ניתוח כואב, ניתן למזער ואולי אף למנוע עד 80% מהנזקים אם שומרים על שגרת טיפוח עוד בגיל צעיר.

כל שאלינו לעשות זה:

שימוש יומיומי בתכשירי הגנה בדרגת SPF 15 ומעלה.

הקפדה על טיפולי מניעה באופן רציף ועקבי.

 

סוגי הטיפולי אנטי אייג'ינג

 

תכשירים וקרמים עשירים בחומרים פעילים

קיים מגוון גדול של מוצרים המבוססים על ניסיון רב ועל ממצאים ממחקרים קליניים, על פיתוחים חדישים בתחום חדירות העור, ביוטכנולוגיה ודרמטולוגיה. התכשירים אותם ניתן למצוא בשוק בימינו מתוכננים למנוע את תהליך הזדקנות העור, להצעיר עור מבוגר ולשמור על עור בוהק, חיוני ורענן. Fהתכשירים ניתנים בפיקוח קוסמטיקאית רפואית ונצרכים הן במסגרת טיפול בקליניקה והן על בסיס יומי בשימוש ביתי. התכשירים הנפוצים מגיעים בצורת: קרם, ג'ל, סרום וכדומה.

 

גירוי שרירי הפנים על ידי מכשירים  

 

טיפולים חדשנים מעוררים  את עור הפנים על ידי הפעלה מוגברת של שרירי הפנים והעלאת קצב פעילות התא. טיפולים אלה  משפרים  ומעוררים את פעולת סיבי הקלוגן וסיבים נוספים אשר אחראיים על אלסטיות וחוזק העור. טיפולים מסייעים להתחדשות גמישותו של עור הפנים ומרעננים את מראהו ואת חיוניותו. טיפולים נחקקים לרוב כחוויה חיובית ונעימה שתוצאותיה מדברות בשם עצמן.

 - פילינג הוא טיפול שקיים בעולם הקוסמטיקה כבר זמן רב ומטרתו לקלף את שכבת העור העליונה ולהביא להיווצרות תאי עור חדשים ובריאים. פילינג קיים במגוון של סוגים ורמות. היום מומלץ לבצע טיפול פילינג אצל קוסמטיקאית מוסמכת בלבד .מטרת הפילינג הינה להסיר את תאי העור מהשכבה החיצונית של האפידרמיס, כאשר חשיפת השכבות העמוקות יותר של העור מביאה לשיפור בספיגתם של ויטמינים ונוגדי חמצון דרך העור. קילוף עדין קבוע של עור הפנים מעודד ייצור של קלוגן ואלסטין החיוניים לגמישות, מוצקות וחוזק העור.  

 

שימוש בנוגדי חמצון (Antioxidants)

 

מטרת נוגדי החמצון הינה הגנה על העור מפני רדיקאלים חופשיים, הרדיקלים משתתפים בקלות בתגובות כימיות בשל מבנה המולקולות שלהם, ועשויים לעודד פעולות שפוגעות בעור ובעיקר מעודדות את הזדקנותו. נוגדי החמצון מגנים על העור מפני הרדיקלים החופשיים ועל כן חשובים מאוד בתהליך טיפול אנטי אייג'ינג. השימוש בנוגדי חמצון נעשה על ידי מריחה ישירה על העור ובשימוש קבוע. סוגי נוגדי חמצון הקיימים בשוק: אסטר ויטמין C, חומצה אלפא ליפואית, 10Q, סלניום ופיקנוגינול.

טיפול בו מוחדרים לעור רכיבי לחות וחומרים חיוניים אחרים בעזרת מזו-רולר או מזו- פאן לשם בנייה והתחדשות תקינה של העור, חומרים כדוגמת: קולגן ואלסטין. הטיפול משפר את גמישות ואלסטיות העור במקביל למיצוקו. מגוון הטיפולים הנכללים תחת הכותרת אנטי אייג'ינג הם רבים ביותר וכל אחד מהם מתאים לסוג עור שונה ולצרכים שונים של המטופל. לפני ההחלטה על הטיפול יש להתייעץ עם אנשים מתחום הקוסמטיקה הרפואית המבינים בתחום ויכולים להמליץ על טיפול הולם, שמעבר לכך שיסייע להתחדשות העור, גם לא יפגע בו. לרוב מי שעובר טיפול אנטי אייג'ינג מדווח על שביעות רצון מהטיפולים ועל התחדשות העור ומראהו הזוהר. תוצאות הטיפולים משתמרות לאורך זמן ורק לאחר תקופה ארוכה יחסית יש לחזור על הטיפול (זאת במידה ומקפידים לשמור על עור הפנים מפני פגיעה נוספת לאחר הטיפולים).

 

 

 

אנטי- קופרוז

 

אנשים רבים, צעירים ומבוגרים, סובלים מנימי דם בולטים בפנים, המופיעים לרוב בצידי האף, בלחיים, בצוואר ובמחשוף ומקנים מראה פנים אדמומי. אצל נשים תופעה זו מתרחשת לעיתים לאחר הריונות, היא איננה אסטטית ובולטת עוד יותר בקיץ שאז פנינו נוטות להתאדם ממילא בגלל החום. התופעה נקראת קופרוז. זוהי איננה מחלת עור אלא בעיית עור שכיחה. אנשים בעלי עור שקוף, בהיר, עדין ודק נוטים יותר לסבול מקופרוז מאשר בעלי עור כהה. לסוג העור: יבש או שמן אין קשר לתופעה. הקופרוז נוטה לעבור בתורשה. טיפול נכון ובתחילת הופעת קופרוז, יכול לעצור ולמנוע החמרה של התופעה ואף לשפר מאוד את המצב.

טיפולים קוסמטיים בקופרוז

הטיפול בבעיית הקופרוז הוא משולב, פנימי וחיצוני, ומותאם אינדיבידואלית לפי האבחון. הטיפול החיצוני מורכב ממריחת קרמים המכילים מיצויים של צמחי מרפא העוזרים לשיקום נימי הדם ולהרגעת העור. בין הצמחים רימונים המכילים פרואנטו ציאניד, מרכיב דומיננטי המטפל בשבירות של כלי הדם ומסייע לזרימה תקינה של הדם. בנוסף מכיל הקרם קומפלקס של נוגדי חמצון חזק ביותר המבוסס על זרעי ענבים, ומגן על הגוף מפני רדיקלים חופשיים, שומר על גמישות העור ולחותו, מטפל בגמישות כלי הדם ובעל השפעה אנטי דלקתית ואנטי אלרגנית. צמחי מרפא נוספים המצויים בקרמים מותאמים באופן אישי למטופלים. בטיפול ההמשך בבית, נעזרים בקרם לחות טיפולי, וכן מתחייב טיפול פנימי הכולל נטילה של מיצוי (ריכוז גבוה) של רימונים לתיקון כלי הדם הפנימיים. יש לציין שלרוב במצב של אדמומית העור וקופרוז, בתוך זמן קצר רואים שיפור משמעותי במראה העור ועם הזמן נימי הדם הדקים נספגים בחזרה והעור חוזר לקדמותו.

 

מה מותר ואסור בטיפול בקופרוז

 

שימוש קבוע בתרופות כמו למשל תרופות לדילול דם ואנטיביוטיקה עלול להחריף את הקופרוז או לגרום להופעתו. אך ברור שכאשר מדובר בטיפול בבעיה רפואית, אסור להפסיק ליטול את התרופות.

במהלך טיפול קוסמטי בקופרוז אסור לחמם את האזור כי החום מרחיב את נימי הדם ויכול לגרום לפיצוצים.

אסור להשתמש בפילינג גרגירים ובסבונים לפנים המכילים גרגירים מחשש לנזק נוסף לנימי הדם העדינים.

שתייה מרובה של אלכוהול המרחיב את נימי הדם, עלולה לגרום לקופרוז.

אין לשטוף הפנים במים חמים. לקראת סוף השטיפה מומלץ לשטוף הפנים במים קרים כדי לכווץ את נימי הדם

יש להימנע משהייה במקומות חמים במיוחד, כגון סאונה, ג'קוזי, אמבטיית אדים חמים.

ביציאה מהבית מומלץ למרוח מקדם הגנה גבוה במיוחד מפני השמש ולחבוש כובע.

 

 

 

דה- פיגמנטציה

 

פיגמנטציה אינה תופעה מפתיעה במיוחד כשחיים במדינה שטופת שמש כמו ישראל. חשיפה ממושכת לשמש בצרוף המתחים הנפשיים שצצים בפתאומיות, השינויים ההורמונליים ושימוש לא נכון בתכשירים קוסמטיים , כל אלה ועוד, מגבירים את קצב הופעתם של כתמי פיגמנטציה. הפיגמנטציה על גבי העור הנה אחת מהתופעות היותר מעיקות בכל מה שקשור ליופי ואסתטיקה.

 

סוגי פיגמנטציה עיקריים:

 

1. פיגמנטציה הורמונלית/ מסיכת הריון

מופיעה בעיקר לנשים בגיל הפוריות. קשורה להורמונים נשיים ומחמירה במצבים כמו נטילת גלולות, הריון או טיפולי פוריות. כתמי עור מופיעה בעיקר בפנים בפיזור כמו "פרפר" – מרכז המצח, שפה עליונה, גשר האף והלחיים.

2.  שמש /כתמי גיל

 שכיחים יותר באנשים בהירי עור שנחשפו בצעירותם לשמש. מופיעים בעור הפנים, הידיים,  החזה. לעולם לא מופיעים בעור שמוגן דרך קבע מקרני שמש.  פיגמנטציה זו מופיעה בגברים ונשים כאחת.

3. פיגמנטציה פוסט דלקתית

שכיחה יותר באנשים כהי עור. לא מבחינה בין המינים ומופיע בנשים וגברים כאחד.יכולה להופיע לאחר החלמת פצעי בגרות, בצלקות ניתוחיות, פציעות, ואפילו אחרי טיפולים קוסמטיים כמו הסרת שיער בלייזר, פילינגים וכו.

 

הדרכים לטיפול בכתמי פיגמנטציה

 

טיפול בפיגמנטציה בפנים הינו טיפול עדין ויכול להיות מבוצע על ידי מספר אפשרויות שונות.

1. הגנה מפני שמש- לא משנה מהי סיבת הפיגמנטציה, לקרינת השמש תמיד תפקיד בהחמרה. ולכן כל טיפול בכתמי פיגמנטציה מחייב הימנעות משיזוף ושימוש במסנני קרינה כדרך קבע.

2. תכשירי הבהרה- מבוססים בעיקר על מרכיבים שמעיטים את יצרת הפיגמנט על ידי תאי העור. קיימים תכשירים קוסמטיים שניתנים לרכישה בבתי מרקחת או בפארמים ללא מרשם רפואי ותכשירים רפואיים הדורשים מרשם מרופא ולעתים רקיחה מיוחדת. תכשירי הבהרה חשובים במיוחד בטיפול בפיגמנטציה על רקע הורמונלי ובפיגמנטציה פוסט דלקתית.

3. פילינגים רפואיים-  נדרשת מיומנות מיוחדת בביצוע פילינג כשמדובר בכתמי פיגמנטציה. ראשית, חשובה אבחנה מדויקת של סוג הפיגמנטציה, כי חלקן יכולות להחמיר בעקבות קילוף לא נכון. חשוב להחליט מה העומק הנכון של הפילינג הנדרש בכל מקרה ומקרה.

4. טיפולים משולבים- לא פעם להשגת תוצאה נאותה ובזמן סביר נדרש שילוב בין קרם הבהרה לטיפול מזותרפיה  או פילינג.

חשוב להגיע ליעוץ  עם הקוסמטיקאית מקצועית לפני הטיפול להגדרת מטרות הטיפול, לקבוע את דרכי הטיפול, אבחנה של עומק  וצבע של הכתם, גודלו וסוג העור של המטופל על מנת להתאים לו את הטיפול המתאים והחומרים.

 

 

 

 

פוסט - אקנה

 

מה גורם לפצעי בגרות ואיזה טיפול באקנה באמת עובד?

אקנה (פצעי בגרות) היא בעיה השכיחה בעיקר בקרב בני הנוער וכ- 85% מהם סובלים ממנה בשלב מסוים (אם כי קיימת גם תופעה של , בקרב תינוקות ולמעשה בכל גיל ניתן לסבול ממה שמכונה "פצעי בגרות"). האקנה היא למעשה דלקת כרונית של בלוטת החלב וזקיקי השיערות. מדובר בהפרשה מוגברת של חלב ובהתנפחות ובהגדלה של הבלוטות בהשפעת העליה בהורמונים בגיל ההתבגרות החלב לא מתנקז. על פני העור נוצר פקק שאנו מכנים "ראש שחור" ומתחת יש חלב מצטבר המפורק ע"י חיידקים ומוגלות מצטברות.

 

כיצד ניתן לטפל באקנה?

 

טיפול קוסמטי במכון

טיפול במכון הינו בעל חשיבות קריטית. חוסר טיפול נכון ובזמן הנכון יותיר אחריו צלקות וכתמים.יש להקפיד על טיפולים מסודרים פעם בשבועיים בהתחלה ולרווח אותם בהתאם לשיפור העור.הטיפול יתרכז בהמסת הפצעים והמסת הקרטין שמביא לזרימה חופשית של השומן החוצה.ההמסה חשובה במיוחד באקנה ציסטי (פצעים עמוקים ללא ראש מוגלתי) .חשובה ההקפדה על ניקוי נקודות שחורות והחדרת חומרים מרפאים. מסיימים במסכות מרפאות ומחטאות. כשהעור נרגע יש לחזור על סדרת ההמסות כתהליך מאיץ ריפוי.

טיפול בבית

שטיפת פנים פעמיים ביום בסבון מיוחד.מריחת תכשירים מיוחדים שגורמים להמסת השומן והקרטין.מריחת לחות על בסיס מים. הגנה מפני השמש.

 

 

 

 

מזותרפיה

 

מזותרפיה הנו טיפול  בו מחדירים לעור, לשכבת הדרמיס, תמיסות המעוררת את שיקום העור ומשפרות את חיוניות העור (Rejuvenation/Revitalization). המושג מזותרפיה לקוח מהשפה היוונית והוא מחבר שני מונחים: אמצע=מזו (μέσο) וטיפול=תרפיה (θεραπεία); כלומר, טיפול לשכבה האמצעית של העור. השכבה האמצעית הנה שכבת הדרמיס שמצויה בין שכבת האפידרמיס החיצונית ובין שכבת ההיפודרמיס שמקשרת את העור אל רקמת השריר.

תחום מזותרפיה הנו אחד מהתחומים המתפתחים ביותר בטיפולי עור הפנים, ורופאים וקוסמטיקאיות משתמשים בו לאינדיקציות כמו צלקות, רפיון העור, קמטים, ופיגמנטציה. הטיפולים של מזותרפיה מתבצעים בקליניקות בסדרות של 5 עד 8 טיפולים ובהפרשים של לפחות חודש בין טיפול אחד למשנהו. התוצאות של הטיפול במזותרפיה ניכרות כבר לאחר הטיפול הראשון, והתוצאות המלאות מתקבלות לאחר מספר חודשים מתום הסדרה.

 

 

מזו-קוקטיילים

 

בעידן החדש שבו נעשה שימוש נרחב במכשירים המגבירים החדרה לעור, יש חשיבות לשימוש בתמיסות שיהיו בטוחות ואפקטיביות במיוחד. המזו קוקטיילים פותחו לצורך זה.

המזו-קוקטיילים מוחדרים בעזרת מכשירי החדרה הפועלים בטכנולוגיות לייזר, אלקטרופורישן, אולטרהסאונד, ומחטים זעירות (כדוגמת מזו-רולר™ ומזו-פן ™). מוצרים אלה חודרים אל שכבת הדרמיס (השכבה האמצעית של העור), ובהיותם בעלי ריכוז גבוה של חומרים פעילים, הם מביאים לשיפור ניכר במראה העור.

 

סול קליניקס